MIND Last Man Standing | ZA 14 OKT 2023

MIND Last Man Standing is aanstaande zaterdag al! Aanmelden is nu niet meer mogelijk, maar kom vooral kijken, want we hebben een prachtig programma vol live muziek, interviews, paaldansen, karate, spelletjes en meer! Graag tot zaterdagmiddag op het Jaarbeursplein!

=======

 

 

Op zaterdag 14 oktober komen we samen op het Jaarbeursplein, direct bij treinstation Utrecht Centraal, om onze positieve wensen voor een mentaal gezond Nederland te uiten. Geen negativiteit, maar juist het benadrukken van wat we wél willen.

Op spandoeken en protestborden zetten we onze dromen en doelen voor een betere toekomst voor iedereen met psychische klachten. Samen creëren we een krachtig en inspirerend beeld dat de boodschap van hoop en verandering uitdraagt.


Jouw stem reikt via MIND tot in Den Haag

Samen doen we een oproep aan de politiek:

 • Kom de zorgplicht na: iedereen heeft recht op geestelijke gezondheidszorg
 • Verander het zorgstel: niemand moet langer wachten dan is afgesproken
 • Garandeer toegankelijke zorg voor iedereen: maak zorg en ondersteuning niet afhankelijk van het inkomen
 • Behoud de vrije artsenkeuze: iedereen heeft toegang tot een passende behandelaar, zonder daar extra voor te betalen.
 • Zet verbetering van de jeugdzorg bovenaan: kinderen en jongeren moeten direct toegang krijgen tot jeugd-ggz
 • Stop de concurrentie tussen zorgaanbieders: zorg gaat over mensen en niet alleen over geld
 • Investeer in inkomen en kansen op werk: bestaanszekerheid voor mensen met psychische klachten draagt enorm bij aan herstel
 • Faciliteer laagdrempelige voorzieningen: iedereen moet dichtbij huis naar een plek kunnen gaan voor steun en lotgenotencontact.

Voor welk onderwerp wil jij gaan staan? Een van deze hierboven of heb je zelf een belangrijk punt wat beter kan in Nederland? Laat het zien op je eigen protestbord of spandoek! 

MIND Last Man Standing 2023 is niet zomaar een evenement. Het is een fondsenwervend evenement, waarbij we donaties ophalen voor MIND zodat MIND zich hiervoor hard kan maken in Den Haag. MIND gaat als vertegenwoordiger van cliënten, patiënten en naasten in gesprek met de politici en blijft de regering advies geven over wat er beter en kan moet. Dit is hard nodig!

 

NU aanmelden

 

Daarnaast doet MIND aan preventie en voorlichting, zodat we onnodig lijden kunnen voorkomen. Ook zetten we in op kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven van mensen die met psychische klachten te maken hebben. Meer informatie over wat MIND doet vind je op wijzijnmind.nl

Last Man Standing is een geweldige kans om samen te komen met gelijkgestemde individuen die ook geloven in een mentaal gezond Nederland. Samen kunnen we de stigma's doorbreken, de taboes doorbreken en ervoor zorgen dat niemand zich meer alleen hoeft te voelen in zijn of haar strijd.

 

NU aanmelden


Wat kun je verwachten?

Tussen 12:00 en 18:00 uur krijg jij de kans te laten zien waar je voor staat! Samen met gelijkgestemden die ook weten hoe belangrijk onze mentale gezondheid is. Het wordt dus hoe dan ook een unieke en gave ervaring, want er zijn ook supervette live optredens van artiesten, DJ’s, interviews, games en vooral de enorme berg liefdevolle energie van alle deelnemers samen. Een dag die je altijd bij zal blijven!

Maar dat is niet alles! Als extra motivatie belonen we deelnemers die meer dan 250,- euro aan donaties ophalen met het exclusieve actie-T-shirt van MIND. Dit T-shirt is niet alleen een symbool van jouw inzet, maar ook een manier om anderen bewust te maken van het belang van mentale gezondheid.

Dus waar wacht je nog op? Schrijf je vandaag nog in voor MIND Last Man Standing 2023 en laat jouw stem horen. Samen kunnen we een verschil maken en de weg vrijmaken voor een toekomst waarin mentale gezondheid de aandacht krijgt die het verdient.

Wees erbij op zaterdag 14 oktober en laat zien dat jij staat voor een mentaal gezond Nederland. Samen kunnen we verandering teweegbrengen. Doe mee, verzamel donaties en ontvang het MIND actie T-shirt als beloning voor jouw inzet. Samen maken we een verschil!

Schrijf je vandaag nog in en sluit je aan bij MIND Last Man Standing 2023. We rekenen op jou!

 

NU aanmeldenHoe werkt het?

Aanmelden kost je 3 minuten en is heel simpel:

 1. Meld je aan via de aanmeldknop, vul je gegevens in en kies hoe jij mee wilt doen (individueel of met een team)
 2. Maak een foto van jezelf met jouw protestbord of spandoek en zet deze op jouw actiepagina. Vertel in de tekst waarom je het onderwerp op je bord belangrijk vindt, want zo laat je zien waar je voor staat! En hoe persoonlijker jouw pagina, hoe meer mensen straks zullen doneren!
 3. Deel jouw actie met zoveel mogelijk mensen in je eigen netwerk (bijvoorbeeld via een speciale WhatsApp groep) en vraag iedereen om jou te steunen met een donatie.
 4. Deel jouw actie op sociale media met de hashtags #bordvoorjekop, #mentalegezondheid en #LMS2023 en @wijzijnmind. Dan kunnen we je berichten zien, liken en delen!

NU aanmelden

 

Meer info

 

Jouw protestbord maken en delen


Hoe gaaf is het om samen met honderden anderen te kunnen laten zien wat JIJ wilt voor een mentaal gezond Nederland! Dat is de insteek van MIND Last Man Standing 2023. En dat doen we door met een protestbord of spandoek te gaan staan bij het evenement. 

Hieronder de stappen om zelf een protestbord te maken en te delen met de wereld!

1) Bedenk eerst waar jij belangrijk vindt en waar je VOOR wilt gaan staan.

Natuurlijk kun je ook ergens tégen zijn (bijvoorbeeld tégen de lange wachttijden in de GGZ), maar probeer het positief te formuleren. Want alleen als we laten weten wat we WEL willen, kan het publiek, de politiek en heel Nederland gaan snappen wat er nodig is! Dus zet op jouw bord WAT JE WEL WILT. Vertaal als het nodig is waar jij tegen bent, in een positieve boodschap. Bijvoorbeeld: Ik ben tegen lange wachttijden in de GGZ wordt: Sneller hulp voor mensen met psychische klachten!

2) Pak een stuk stevig karton of dun hout, dat groot genoeg is om jouw boodschap op te zetten. 

3) Schrijf jouw positieve wens / boodschap eerst met een dunne stift of potlood op het bord, zodat je kunt zien of het past. 

4) Maak het daarna mooier en goed leesbaar, zodat jouw boodschap goed overkomt. 

5) Leef je lekker uit in je creativiteit! Alles mag en niets hoeft perfect te zijn, want in het leven is eigenlijk ook niks helemaal perfect en dat is helemaal goed.

6) Voeg je protestbord + toelichting toe aan jouw pagina

Als je bord klaar is: Maak een (of een paar) foto ('s) van jezelf met het protestbord en voeg deze toe aan jouw actiepagina. Hier lees je meer informatie over het aanpassen van jouw sponsorpagina.

Omdat er op het bord waarschijnlijk weinig ruimte is voor veel tekst, kun je in de tekst van jouw pagina beschrijven WAAROM je hiervoor gaat staan. Goed kans dat andere mensen dit interessant vinden en jou graag willen steunen in jouw protest en sponsoractie voor MIND. 

7) Deel jouw actie met iedereen die je kent, via alle kanalen die je hebt!

Het werkt heel goed om de link van jouw sponsorpagina via Whatsapp of e-mail te delen, want dan kun je mensen persoonlijk vragen om jouw mooie actie te steunen. Op jouw pagina kunnen ze zien en lezen waarvoor je gaat staan en waarom dit belangrijk voor jou is. Hoe goed! 

8) Als je jouw actie op sociale media deelt, gebruik dan te hashtags #bordvoorjekop, #LMS2023, #mentalegezondheid en tag MIND met @wijzijnmind ! Zo kunnen we jouw berichten zien en liken en eventueel delen. 

Deel het zoveel mogelijk van tevoren zodat iedereen de kans krijgt om jouw actie en MIND te steunen. En neem natuurlijk jouw bord ook mee op zaterdag 14 oktober! Want dan laten we met z'n allen tegelijk aan de wereld zien waar we voor staan. 

Heel veel plezier en succes met het vormgeven van jouw protestbord en actiepagina!!!

Mocht je vragen hebben, kijk dan eerst even bij de veelgestelde vragen. Natuurlijk kun je ook altijd even contact opnemen als jouw vraag er niet bij staat. Heel graag tot zaterdag 14 oktober!

 

Natuurlijk wil je zo lang mogelijk blijven staan en liefst 6 uur lang volhouden. Maar weet dat het echt belangrijk is om naar je lichaam te luisteren. Als jij de grens hebt bereikt, is het belangrijk dat je stopt. Het gaat er niet om hoe lang je staat, maar vooral dát je staat en dat je laat weten wáár je voor staat

Hieronder een paar tips waarmee je zo lang mogelijk op de Last Man Standing paal kunt blijven staan.

 1. Zorg dat je jezelf in laagjes kleed. Meerdere laagjes is lekker warm en als het te warm wordt, kun je een laagje uit doen.
 2. Blijf bewegen op de paal. Kleine beweginkjes helpen ervoor te zorgen dat je soepel blijft (en als het koud is ook warm).
 3. Als het zonnig is: smeer je in met zonnebrand
 4. Als het koud is: blijf bewegen. Als je het écht te koud krijgt: roep een van de vrijwilligers, dan kun je en warme thee krijgen om op te warmen of als onderkoeling dreigt een warmtedeken.
 5. Blijf je beseffen waarom je hier staat, wat jouw persoonlijke motivatie is.

Heb jij nog meer tips als ervaringsdeskundige deelnemer van Last Man Standing? Deel het met ons, dan voegen we deze wellicht toe!

Bekijk alle
€ 20 11-04-2024 | 00:10 Aan: Ik sta voor toegankelijke en tijdige psychische zorg
€ 10 06-11-2023 | 07:50 Aan: Ik sta met je! Een erg mooi initiatief Ruth. Mooi dat je zo open en eerlijk bent over het verleden.
€ 25 21-10-2023 | 16:46 Aan: Ik sta voor mentale gezondheid
€ 5 21-10-2023 | 14:09 Aan: Ik sta voor compassie! Jouw boodschap is precies wat heel Nederland de komende jaren héél hard nodig heeft. Je hebt het mooi beschreven, bedankt voor het uitdragen en gaan staan met deze tekst!
€ 5 21-10-2023 | 13:55 Aan: Ik sta voor meer begrip voor psychoses Ik hoop dat veel mensen jouw tekst met aandacht hebben gelezen en dat er hierdoor al meteen een stukje bewustwording komt. Goed gedaan met LMS en bedankt dat jij je voor zo'n belangrijk onderwerp inzet :)