Open MIND

Laten we taboes doorbreken door open over gevoelens te spreken!
van totaal € 1.000 (60%)

Wij doen mee met Last Man Standing! Dit is een actie waarbij we 6 uur lang op een paal gaan staan, om aandacht te vragen voor mentale gezondheid. Wij gaan letterlijk èn figuurlijk staan voor een psychisch gezonde samenleving. Ons doel is om hiermee zoveel mogelijk geld ophalen voor MIND, die zich inzet om psychische problemen bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. 

Wij zijn Anniek en Britt en doen mee aan deze actie om meerdere redenen. Een daarvan is om het taboe te doorbreken en het onderwerp bespreekbaar te maken. Wij hebben zelf jaren lang moeten kampen met psychische klachten en weten dus als geen ander hoe belangrijk het is om in gesprek te gaan met de mensen om je heen en proffessionele hulp in te schakelen. 

Ik, Anniek, ben 24 jaar en loop sinds mijn 18e levensjaar vast in de maatschappij. Het begon bij mij met een depressie nadat ik een aantal vervelende gebeurtenissen heb meegemaakt. Na ruim een jaar leek dit beter te gaan maar ik  bleek toch steeds vast te lopen als ik mijn leven probeerde op te pakken. Ongeveer 2 jaar geleden had ik besloten mijzelf op te laten nemen in een kliniek voor persoonlijkheidsproblematiek. Maar ook hier bleef het onduidelijk wat bij mij de oorzaak was van mijn klachten. Ik had met name last van enorme paniek en angstklachten en deze leken voor mij uit het niets te komen. Na een half jaar te worstelen in de kliniek had ik besloten daar te stoppen en een onderzoekstraject in te stappen. Dit duurde ongeveer drie maanden en hier heb ik een hoop over mijzelf geleerd. Ik kwam erachter dat ik vroeg in mijn jeugd al patronen had opgebouwd die niet goed voor mij waren. Ik heb een ontzettend slecht zelfbeeld en de angstklachten bleken niet "zomaar" te ontstaan maar vanuit triggers voort te komen. Ik ben uiteindelijk ook gediagnostiseerd met complex posttraumatische stressstoornis en hechtingsproblematiek. Dit kwam voor mij als een verrassing omdat ik dit nooit zelf bedacht zou hebben. Ik ben opgegroeid in een ontzettend warm en liefdevol gezin en voor mijn gevoel had ik niet veel bijzonders meegemaakt. Toch kwam dit resultaat er niet voor niets uit. Door de verschillende factoren in mijn leven en mijn kwetsbaarheid voor hooggevoeligheid heeft dit er voor gezorgd dat ik niet goed mijn eigen gevoelens meer kon relativeren en controleren. Sinds afgelopen zomer 2022 ben ik gestart met een nieuwe therapievorm. Ik ben gaan delen en vooral ook helen. Ik zit tot op heden nog in groepstherapie waar ik enorm veel aan heb. Ik voel mij begrepen en gesteund door mijn groepsgenoten op een manier hoe ik dat nog nooit ervaren heb. Ik kan nu eindelijk (na ruim 6 jaar) zeggen dat het echt de goede kant op gaat. Ik heb (bijna) nooit meer last gehad van paniekaanvallen en ook alle andere klachten worden steeds minder. Ik zie weer toekomstperspectief en heb weer zin in het leven. Doordat ik jaren lang niet heb geweten wat er met mij aan de hand was heb ik altijd maar wat gedaan en heb ik naar mijn idee langer problemen gehad dan nodig was geweest. Dat is ook de reden waarom ik Last Man Standing zo belangrijk vindt. 

Ik, Britt, ben 24 jaar en heb jarenlang gestruggeld met psychische problematiek. In mijn tienerjaren, rond mijn 14de, heb ik een nare gebeurtenis meegemaakt. Sindsdien heb ik te maken gekregen met verschillende klachten. Voor mij was het toen niet meteen duidelijk dat deze gebeurtenis zo'n groot effect zou hebben op mijn leven. Pas na 8 jaar kwam ik erachter wat voor invloed deze gebeurtenis op mij heeft gehad. Ik heb in die jaren depressieve gevoelens gekend maar ben door blijven gaan omdat ik dacht dat dat hoorde. Maar 2 jaar geleden, kon ik het niet meer volhouden en ben ik in een depressie terecht gekomen. Sindsdien heb ik verschillende therapiën gehad en veel gedaan om uit de depressie te komen. Ik had veel last van paniekaanvallen en zag geen toekomst meer voor me. Samen met de mensen om mij heen en de professionele hulp ben ik eruit gekomen en heb ik aan mezelf kunnen werken. Achteraf werd voor mij pas duidelijk dat ik jarenlang met verschillende dingen heb gelopen en last had van psychische klachten. De steun van mijn naasten en de professionele hulpverleners heeft verder geholpen in mijn proces. Ik vind het dan ook belangrijk dat er meer openheid komt over psychische problematiek zodat mensen steun kunnen krijgen van de mensen om hun heen. Daarom wil ik graag Last Man Standing ondersteunen om dit doel te kunnen bereiken.

Vind jij het ook belanrijk dat het taboe rondom psychische klachten wordt doorbroken en dat er geld wordt ingezameld voor dit goede doel? Doneer dan nu op onze pagina ! 

Heel veel liefs van ons <3

Bekijk alle
€ 20 14-10-2023 | 14:18
€ 20 14-10-2023 | 13:43
€ 30 14-10-2023 | 12:22
€ 5 14-10-2023 | 08:58 Omdat ik heel goed weet wat psychische (on)gezondheid met je doet. En omdat ik trots ben op Anniek, STRIJDER!
€ 45 12-10-2023 | 23:08