- Last Man Standing
- Veelgestelde vragen
Veelgestelde vragen
Leuk dat je meedoet of overweegt mee te gaan doen aan Last Man Standing!
Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen met antwoorden voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op via het contactformulier.
Last Man Standing is een festival van MIND waarbij je samen met honderden anderen 6 uur lang op een paal staat!
Dit doen we om samen zoveel mogelijk de aandacht te vestigen op het belang van mentale gezondheid én om donaties op te halen voor MIND om psychische problemen te voorkomen en zij die er last van hebben te ondersteunen. Meer informatie over wat MIND doet vind je op www.wijzijnmind.nl.
Natuurlijk zorgen voor gave live optredens van artiesten, spelletjes, interviews, "paaldansen", radio DJ's die meedoen en meer... Wanneer je meedoet, wordt het waarschijnlijk een van de meest gave dingen die je ooit gedaan hebt!
Last Man Standing 2022 is op Neude, midden in het centrum van Utrecht!
Door op deze plek te gaan staan hopen we een behoorlijke aandacht te trekken van de media en het Nederlandse publiek. Deze aandacht is nodig om mentale gezondheid beter bespreekbaar te maken en zodat dat er geld beschikbaar komt voor goede zorg voor mensen die met psychische klachten worstelen.
Last Man Standing is op zaterdag 24 september 2022
Het is belangrijk dat je er op tijd bent, dus zorg dat je er liefst tussen 11:15 en 11:45 bent!
We tellen vlak voor 12 uur af en staan van 12:00 tot 18:00 uur op de palen! Als je het volhoudt tenminste. Moet je naar de WC of hou je het niet meer vol dan kom er je natuurlijk vanaf.
Na 18:00 uur kunnen we nog even gezellig napraten met elkaar.
De maximale tijd die je mag staan is 6 uur lang.
Het kan natuurlijk altijd dat je opeens naar het toilet moet of om een andere (fysieke) reden moet stoppen. Het belangrijkste is dat je meedoet; ook al sta je een kwartier, ook hiermee maak je een statement en laat je zien waar jij voor staat.
Onze social media tags zijn: @wijzijnmind, #lastmanstanding en #mindlastmanstanding.
Als je deze tags in je posts vermeld, dan zien wij jouw posts en kunnen we deze liken en delen met onze volgers. Tof als je dat doet, want zo bereiken we samen zoveel mogelijk mensen!
Donaties en inzet om psychische gezondheid bespreekbaar te maken zijn heel erg welkom en nodig, zeker nu. MIND wil dat iedereen die nu of in de toekomst te maken heeft met psychisch leed kan rekenen op begrip, ondersteuning en goede zorg. Wij streven naar een samenleving waarin we psychische gezondheid koesteren, daarin investeren en alles doen om onnodig psychisch leed te voorkomen. Alle donaties worden ingezet om een psychisch gezonde samenleving te bereiken.
Onze focus ligt hierbij op jongeren, omdat uit onderzoek blijkt dat 1 op de 7 jongeren depressieve klachten heeft, 1 op de 3 prestatiedruk ervaart en dat de vooroordelen rondom mentale problemen ook onder jongeren nog groot zijn. Bovendien ontstaat 75% van de psychische problemen vóór het 25e levensjaar. Hieronder staat informatie over een aantal projecten die we speciaal voor jonge mensen doen.
Voorbeelden van hoe MIND zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren en ook ouderen
Voel je je wel eens somber, heb je vaak last van stress of heb je te maken met andere psychische klachten? Het team van de MIND Young Studio kan erover meepraten. Daarom delen ze video's en posts via YouTube, Instagram en TikTok over allerlei onderwerpen die te maken hebben met psychische klachten. Ze stellen de vragen die jij ook zou willen stellen, geven de tips waar je wat aan hebt en vragen je om mee te denken. De MIND Young Studio deelt video's op YouTube over alles wat met mentale gezondheid te maken heeft, post dagelijks op Instagram, maakt podcasts (te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts en Soundcloud), en post video's op TikTok. Klik hier voor meer info over de MIND Young Studio
MIND Young Academy is een onderwijsprogramma waarin jonge ervaringsdeskundigen (peer educators) die zelf of in hun directe omgeving te maken hebben (gehad) met psychische problemen hun ervaringen delen. Via deze persoonlijke verhalen maken zij dit onderwerp op een laagdrempelige en interactieve manier bespreekbaar in de klas. Op basis van nauw contact met de docent van de deelnemende groep(en) en zorgprofessionals in de school breken de peer educators het gesprek open. En zorgen zij dat de jongeren, indien nodig, de weg naar verdere hulp kennen. Binnen school, of daarbuiten. Door te werken met jonge ervaringsdeskundigen staat de belevingswereld van jongeren altijd centraal. Klik hier voor meer info.
Met de jaarlijks terugkerende campagne #openup stimuleren we samen met de deelnemende jongeren en BN-ers openheid over psychische klachten, omdat openheid ervoor zorgt dat jongeren eerder aan de bel trekken en hulp zoeken. MIND, Human, FunX, NPO 3 en 3FM roepen jongeren op hun eigen verhaal te delen met de hashtag #openup. Daarnaast vragen we jongeren om niet alleen zelf open te zijn, maar ook om belangstelling te tonen als ze denken dat het niet goed met iemand anders gaat. Klik hier voor meer info
Het MIND Young Panel is een community van jongeren, die met hun ervaringskennis de mentale gezondheid in Nederland bespreekbaar willen maken en verbeteren. Samen met hen willen wij ervoor zorgen dat jongeren een duidelijke stem krijgen en openlijk durven te praten over hun ervaringen. Klik hier voor meer info.
MIND Us bundelt krachten, stimuleert (vernieuwende) initiatieven en zorgt dat mentale problemen van jongeren de juiste aandacht krijgen. Samen met jongeren, beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers creëren we een podium waar jongeren zich gezien en gehoord voelen. En waar hun oplossingen leiden tot meer veerkracht en een goede mentale gezondheid. Hare Majesteit koningin Máxima is erevoorzitter van MIND Us. Klik hier voor meer info over MIND Us
Tijdens dit jaarlijkse evenement staan honderden mensen letterlijk én figuurlijk op voor mensen met psychische problemen. Dit doen zij door maximaal 6 uur lang op een verhoging te blijven staan en hiermee donaties op te halen voor MIND, die zich inzet voor een psychisch gezonde samenleving. Het evenement, de artiesten en deelnemers zorgen samen voor een betere bespreekbaarheid van mentale gezondheid en meer tolerantie ten aanzien van mensen die mentale klachten ervaren. Dit jaar is Last Man Standing op zaterdag 24 september op het Neude in Utrecht en laten we met zijn allen zien waar we letterlijk en figuurlijk voor staan. Binnenkort staan er meer info op de site en kun je je ook aanmelden: Lastmanstanding.nl
MIND Korrelatie biedt anonieme, professionele, psychische en psychosociale hulp. MIND Korrelatie geeft individueel advies en hulp aan iedereen die hierom vraagt. Dit kan telefonisch en online. Bij MIND Korrelatie werken psychologen en maatschappelijk werkers. We luisteren, adviseren en verwijzen zo nodig door naar passende hulp. Daarnaast biedt MIND Korrelatie Opvang na televisieprogramma’s, beantwoorden ze vragen van collega-hulpverleners, verzorgen telefonische en online opvang voor andere organisaties en zijn een kenniscentrum voor de media. Klik hier voor meer info over MIND Korrelatie
Praat erover
Het kunnen praten over waar je mee zit is vaak een eerste stap naar verbetering. Heb je zelf behoefte om anoniem te praten over dingen waar je niet goed uitkomt (of ken je iemand die wel een luisterend oor kan gebruiken), dan kun je maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 21:00 uur gratis bellen met een van de professionele hulpverleners van MIND Korrelatie op 0900-1450. Chatten, Whatsappen of mailen kan ook. Kijk op http://www.mindkorrelatie.nl voor meer info.
Wij zijn MIND
Bovenstaande is een kleine greep van de projecten en dingen MIND doet. MIND doet ook onderzoek en adviseert gevraagd en ongevraagd de (lokale, regionale en nationale) overheid op het gebied van mentale gezondheid en wat er nodig is in de GGZ. Op onze website vind je informatie, ervaringsverhalen en tips voor cliënten en naasten die worstelen met psychische aandoeningen. Meer info: www.wijzijnmind.nl
Heel simpel: Deel jouw donatiepagina met zoveel mogelijk mensen die je kent!
Delen kan natuurlijk op verschillende manieren, online en offline. Op deze pagina vind je 10 tips om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om jouw actie te steunen: doemeemetmind.nl/tips
Je sponsorpagina aanpassen doe je zo:
- Ga naar jouw pagina en log eerst in
- Inloggen doe je rechts bovenin, bij het zwarte icoontje met witte poppetje
- Als je je wachtwoord kwijt bent, klik hier dan op ‘Vergeten’; je krijgt dan een link toegemaild om je wachtwoord te veranderen
- Als je ingelogd bent klik je op het ‘potloodje’ achter jouw actie om deze te bewerken. Als je meerdere acties hebt, kies je hier de actie die je wilt aanpassen.
- Nu zie je een menu.
- Klik in het menu onder 'Mijn pagina' op 'Motivatie' als je de tekst aan wilt passen.
- Klik onder 'Mijn pagina' op 'Foto’s en Video’s' als je het beeld van je actiepagina wilt aanpassen.
De rest wijst zichzelf, maar we helpen je graag verder als je nog vragen hebt. Neem dat graag even contact op!
Heb jij jouw streefbedrag aan donaties al bereikt? Dan is het absoluut zinvol om jouw streefbedrag te verhogen!
Mensen zullen zijn meer geneigd om te doneren wanneer jij jouw streefbedrag nog niet hebt behaald! Gek hè, maar zo werkt het psychologisch. Dus daarom is het handig om jouw streefbedrag naar boven bij te stellen! Want dan zijn mensen weer meer gemotiveerd om te doneren :-)
Je streefbedrag verhogen doe je zo:
- Ga naar jouw pagina en log eerst in
- Inloggen doe je rechts bovenin, bij het zwarte icoontje met witte poppetje
- Als je je wachtwoord kwijt bent, klik hier dan op ‘Vergeten’; je krijgt dan een link toegemaild om je wachtwoord te veranderen
- Als je ingelogd bent klik je op het ‘potloodje’ achter jouw actie om deze te bewerken.
- Als je meerdere acties hebt, kies je hier de actie waarvan je het streefbedrag wilt aanpassen.
- Nu zie je een menu (op je mobiel, linksboven: drie streepjes onder elkaar)
- Klik in het menu onder 'Instellingen' op 'Streefbedrag' en pas je streefbedrag aan!
De rest wijst zichzelf, maar we helpen je graag verder als je nog vragen hebt. Neem dat graag even contact op!
Het organiseren van Last Man Standing kost best veel geld. Denk aan de kosten voor het podium, de palen, de vergunning van de gemeente, de techniek, de artiesten, de lunch voor iedereen, etc. Het inschrijfgeld van 20 euro is dus ook een bijdrage in de kosten van het evenement.
Tegerlijkertijd is het zo dat het inschrijfgeld wordt meegeteld als donatie en komt dus meteen op jouw donatieteller te staan. Zo maak je direct een vliegende start met jouw actie!
Alle donaties worden natuurlijk ingezet voor preventie en om mensen die dat nodig hebben te steunen.
Voorgaande edities waren altijd 6 uur. Vanwege de corona pandemie en de maatregelen hebben we dat tijdelijk aangepast. Tegelijk vonden veel deelnemers van vorig jaar het jammer dat het maar 3 uur was, dus daar hebben we naar geluisterd. Dit jaar is de uitdaging dus (weer) om 6 uur lang op de paal te staan! Een echte fysieke en mentale uitdaging dus.
Mocht het niet lukken en sta je korter, dan is dat helemaal ok. Het gaat erom dat je meedoet en laat zien waar je voor staat!
Je kunt eenvoudig zelf je wachtwoord resetten.
Ga naar jouw pagina en ga naar inloggen (rechts bovenin, bij het oranje icoontje met witte poppetje. Als je je wachtwoord kwijt bent, klik hier dan op ‘Vergeten’. Je krijgt dan een link per e-mail toegestuurd om je wachtwoord zelf te veranderen.
Iedereen is natuurlijk van harte welkom om de deelnemers op de paal aan te moedigen! En van de muziek en interviews genieten natuurlijk. Neem vooral je vrienden mee :-)
Je kunt het contactformulier invullen, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op!
Als jij in een rolstoel zit, ben je natuurlijk gewoon van harte welkom. Zoland het fysiek en mentaal verantwoord is mag iedereen meedoen.