Museum MORE

Samen 3 uur staan in Museum MORE!

Nog te gaan

Normal 6b2c1538fc3a71d3b7d8749249e3fa98396c36a2
van totaal € 2.500 (37%)

Museum MORE doet mee aan Last Man Standing 2021! Aanleiding voor ons is onze tentoonstelling met 32 levensgrote tekeningen die kunstenaar Jan van Herwijnen een eeuw terug maakte van psychiatrische patiënten in Utrecht. Naast het tonen van zijn ontroerende en indringende kunst, willen we als museum ook een bijdrage leveren aan het verminderen van het taboe op psychische problemen.

Op zaterdag 30 oktober van 12:00 - 15:00 uur kun je in onze museumzaal meedoen aan de actie! Tijdens het staan word je voorgelezen door schrijver Daan Heerma van Voss uit zijn succesvolle boek De Bange Mens. Kunsthistoricus Laura Prins zal een lezing houden over de verbeelding van psychiatrische patiënten in de kunst door de eeuwen heen, van anonieme portretten (zoals die van Jan van Herwijnen) tot beeltenissen van beroemde kunstenaars en dichters die opgenomen werden in een inrichting.. en tijdens de actie zorgen we voor een korte yogasessie om je lijf soepel te houden. 

Veel jongeren worstelen met een depressie, burn-out, prestatiedruk, of een eet- of angststoornis. Maar liefst 4 op de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning juist nu heel hard nodig. Steun deze actie door te doneren en meld je aan om in ons museum te komen stáán! 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 24-10-2021 | 10:33
€ 10 23-10-2021 | 19:52
€ 10 22-10-2021 | 14:12 Goed initiatief!!
€ 5 20-10-2021 | 12:46 Ervaringsdeskundige depressie
€ 50 19-10-2021 | 14:26
Bekijk alle

Waarom meedoen in Museum MORE?

06-10-2021 | 14:58 Ontdek waarom onze deelnemers komen staan in Museum MORE: "Omdat ik het belangrijk vind om de acceptatie van en begrip voor mensen die psychisch lijden, te bevorderen. Ik ga graag naar musea (ik heb kunstgeschiedenis gestudeerd) dus deze tentoonstelling lijkt mij een mooie omgeving voor deze actie." - Adelei "Ik doe mee omdat ik vanuit mijn studie (psychologie) maar ook vanuit mijn eigen ervaring weet hoe fundamenteel en belangrijk mentale gezondheid is voor het welzijn van de mens. Openheid en gesprek liggen aan de basis van het omgaan met deze problemen, daar draag ik graag aan bij!" - Aukje "Graag doe ik mee, twee van onze drie kinderen worstelen met hun eigen mentale problemen. Ook werk ik in de zorg met gehandicapte jongeren. Wij maken in ons zorg vakgebied steeds meer jongeren met een handicap mee die daarnaast nog ernstige mentale handicap hebben. Dat vraagt steeds meer van ons kunnen en kennen." - Ingrid "Als moeder van een zeer creatieve zoon die bestempeld is met een psychiatrische aandoening PDDNos en daardoor een stigma heeft. Hij heeft daar erg veel hinder van dat zijn creativiteit er onder lijdt.Ook heb ik zelf als creatief therapeut in de GGZ gewerkt en meegemaakt hoe creativiteit geneest." - Johanna Help mee aan het bespreekbaar maken van mentale kwetsbaarheid en doe ook mee aan Last Man Standing! 
Lees meer