Ik weet hoe het voelt..

Kate Op der Heijde

( Lid van team: Staan voor jouw toekomst - team Levvel )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 100 (1355%)

Vroeger als klein kind hoorde ik wel eens dingen over depressie op de radio. Ik vroeg me dan altijd af hoe dat voelde: Je kan toch gewoon weer blij zijn? Waarom wil je dan de hele dag in je bed liggen en niks doen? Ik vond het zo raar.

Maar nu ongeveer 7 jaar later, is het bijna normaal geworden. Je somber, alleen, energieloos en overbodig te voelen. De hele dag geen eetlust en nergens meer zin in. Zelfs een broodje maken kostte te veel energie. Laat staan het echt opeten daarvan.

Vaak dacht ik aan wat er zou gebeuren als ik dood zou gaan. Hoe zouden mensen dan reageren? Wie zouden het echt uitmaken en wie niet? Dingen die vaak door mijn hoofd gingen.

Bijna niemand heeft gemerkt hoe ik me voelde. Ik zette altijd een masker op en toonde weinig emoties. Ik hield altijd alles voor mezelf en ik wou altijd alles zelf oplossen.

Zelf heb er niet echt bij stilgestaan. Ik dacht dat het normaal was. Om je elke dag zo uitgeput te voelen. Maar ik was niet anders gewend.

Nu ik medicijnen heb, merk ik pas hoe zwaar mijn leven was. Ik hoor eindelijk de uitleg op school en hoef dus niet meer tot laat in de avond samen met mijn ouders alles zelf op te zoeken. Als ik thuis kom, ben ik niet meer doodmoe en hoef ik niet een paar uur in mijn bed te liggen om bij te komen van school. Ik kan eindelijk mijn huiswerk normaal maken zonder dat ik afgeleid raak door het getik van mijn klok of van mijn deken op mijn bed die een beetje scheef ligt. Ik kan eindelijk normaal leven en weer gelukkig zijn. En dat is ook wat ik andere gun met mentale gezondheidsproblemen. Goede en snelle hulp. Daarom ga ik staan voor mentale gezondheid van jongeren.

Mijn doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor MIND, die zich inzet om psychische hulp bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. Help je mij met deze actie? Doneer dan nu via mijn actiepagina: Staan voor jouw toekomst - team Levvel (doemeemetmind.nl)

 

En delen mag, graag zelfs.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 16-09-2021 | 19:02
€ 10 14-09-2021 | 23:35 Wat een mooie actie, Kate! Zet m op samen met je moeder op 30 oktober!
€ 25 13-09-2021 | 22:38
€ 15 13-09-2021 | 13:10 Omdat psychische problemen nog te makkelijk niet serieus worden genomen waardoor het nog moeilijker wordt om hulp te zoeken. Ik wil eraan bijdragen dat dit probleem serieus genomen wordt en degenen, die dit betreft de steun en hulp vinden en durven vragen, die ze nodig hebben om de volgende stap te zetten.
€ 15 13-09-2021 | 09:34