SPS-NIP

Maak mentale gezondheid bespreekbaar
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 1.000 (97%)

SPS-NIP is een organisatie voor en door studenten. Wij zijn de studentensectie van het Nederlands Instituut van psychologen, dé vereniging voor psychologen. Een psycholoog die weet wat hij doet begint immers bij de student.

In een continu veranderende wereld worden mensen en organisaties steeds weer met nieuwe uitdagingen geconfronteerd. Psychologen die weten wat ze doen, maken het mogelijk dat iedereen het beste uit zichzelf haalt.

Met deze zware tijden net achter ons, hebben we nogmaals ervaren hoe moeilijk bespreekbaar mentale gezondheid kan zijn. Nu mensen meer moeite hebben hun normale dagelijkse leven op te starten, vinden veel mensen het moeilijk hun problemen daarmee te kunnen delen. Vanuit vroeger heerst er een stigma rond mentale gezondheid. Het is veel makkelijker om over een gebroken been te praten dan niet lekker in je vel zitten. Mensen kroppen hun problemen op totdat er geen uitweg meer lijkt en ze helemaal vast zitten. Dit is nergens voor nodig. Stichtingen zoals MIND maken mentale gezondheid weer bespreekbaar en hier staan wij als SPS-NIP helemaal achter!

Hoewel het taboe onder studenten tegenwoordig steeds meer lijkt doorbroken, wordt slechte mentale gezondheid daar soms mee genormaliseerd. Er zijn tegenwoordig zoveel burn-outs en depressies onder studenten, dat deze situatie het nieuwe normaal lijkt. Studenten lijken hun problemen daardoor niet meer serieus te nemen, en daardoor pakken ze niet door om hulp te zoeken. De drempel naar de psycholoog is zo hoog dat ze pas hulp zoeken als het eigenlijk al te laat is. Echter laat hulp tegenwoordig lang op zich wachten, met alle tekorten in de zorg, kan de hulp die mensen nodig hebben maanden duren.

Wij als toekomstig psychologen willen juist deze studenten met open armen ontvangen, en hopen dat deze drempel lager wordt. Dit kan alleen door duidelijker te maken hoe je hulp kan krijgen en dat het niet raar is om hulp te vragen voordat je helemaal in de knel zit.

Bekijk alle
€ 10 24-09-2022 | 17:06
€ 15 23-09-2022 | 10:33
€ 8 22-09-2022 | 12:30
€ 30 21-09-2022 | 08:14
€ 50 19-09-2022 | 13:03