Ik sta voor mentale gezondheid

Sophie van Schaijk

( Lid van team: Stichting JIJ )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 250 (75%)

Mijn naam is Sophie. Dit jaar doe ik, namens Stichting JIJ, voor de vierde keer mee aan Last Man Standing. Voor iedereen die kampt met psychische problemen, en voor mensen met een eetstoornis in het bijzonder. Jij staat er niet alleen voor!


Zelf weet ik hoe het is om te worstelen met psychische problemen (o.a. eetstoornis, automutilatie en sociale angststoornis). Ik ben ontzettend dankbaar dat ik, met de juiste hulp, deze problemen heb overwonnen, zelf weer de controle kreeg over mijn eigen leven en weer het leven kan leiden wat ik wil.

Als ervaringsdeskundige bij Stichting JIJ zet ik mij, samen met alle andere vrijwilligers, in voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Ik geloof dat iedereen, met de juiste hulp, kan herstellen van een eetstoornis. Stichting JIJ biedt laagdrempelige hulp. Er is een inloophuis waar je terecht kan voor een kopje koffie/thee, gezellig kletsen of het doen van je verhaal; er zijn zelfhulpgroepen passend bij de fase van herstel; er zijn herstelgerichte workshops; er is een informatie en adviespunt; en er worden voorlichtingen gegeven.

Er kan nog zoveel verbeterd worden, zodat herstel voor iedereen mogelijk wordt en blijft; het verbreken van het taboe wat er rond psychische kwetsbaarheden ligt, het ophelderen van alle vooroordelen die er zijn, het verkorten van de (soms gigantische) wachtrijen, het voorlichten zodat er hopelijk eerder gesignaleerd wordt, het meer passend maken van de hulp, en zo kan ik nog wel even doorgaan.
MIND zet zich daarvoor in, Stichting JIJ zet zich daarvoor in.
Wil jij mij, en daarmee MIND en Stichting JIJ helpen de zorg te verbeteren?

 

Het gedoneerde geld zal deels naar MIND gaan, om psychische problemen bij jongeren te voorkomen door ervoor te zorgen dat het gemakkelijker wordt om over problemen te praten, maar ook door voorlichting, hulp en advies te bieden.
De andere helft van het bedrag zal naar Stichting JIJ gaan, die het in zal zetten voor onder andere het inloophuis, voorlichting en trainingen.
En je motiveert mij (extra) om zo lang mogelijk op de paal te blijven staan!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 24-09-2022 | 15:31
€ 5 24-09-2022 | 10:20 Succes random stranger!
€ 5 24-09-2022 | 09:34 🫶💪
€ 50 23-09-2022 | 12:32
€ 10 22-09-2022 | 18:00 Succes!