JIJ staat er niet alleen voor

Sophie van Schaijk

( Lid van team: Stichting JIJ )

van totaal € 150 (50%)

Mijn naam is Sophie. Dit jaar doe ik, namens Stichting JIJ, voor de vijfde keer mee aan Last Man Standing. Voor iedereen die kampt met psychische problemen, en voor mensen met een eetstoornis in het bijzonder. Jij staat er niet alleen voor!

Zelf weet ik hoe het is om te worstelen met psychische problemen (eetstoornis, borderline, automutilatie en sociale angststoornis). Ik ben ontzettend dankbaar dat ik, met de juiste hulp, deze problemen heb overwonnen, zelf weer de controle kreeg over mijn eigen leven en weer het leven kan leiden wat ik wil. Op persoonlijk vlak vind ik Last Man Standing een ontzettend mooie ervaring; om verbondenheid te voelen in het samen staan voor mentale gezondheid. Te zien dat je niet alleen bent, als je worstelt met psychische problemen. Mooi, hoe ik nu zichtbaar durf te staan voor wat ik belangrijk vindt, mezelf niet meer ontzichtbaar willen maken.

Ik vind het belangrijk om mee te doen aan Last Ma Standing, omdat ik het belangrijk vindt dat herstel voor iedereen mogelijk wordt en blijft. Er kan nog zoveel winst behaald worden in het verbreken van taboes, het ophelderen van vooroordelen, het verkorten van de wachtlijsten, het voorlichten zodat er hopelijk eerder gesignaleerd wordt en iedereen die worstelt met psychische problemen meer gehoord en gezien en minder alleen laten voelen.

Als ervaringsdeskundige bij Stichting JIJ zet ik mij, samen met alle andere vrijwilligers, in voor mensen met een eetstoornis en hun naasten. Ik geloof dat iedereen, met de juiste hulp, kan herstellen van een eetstoornis. Stichting JIJ biedt laagdrempelige hulp. Er is een inloophuis waar je terecht kan voor een kopje koffie/thee, gezellig kletsen of het doen van je verhaal; er zijn zelfhulpgroepen passend bij de fase van herstel; er zijn herstelgerichte workshops; er is een informatie en adviespunt; en er worden voorlichtingen gegeven.

Wil jij mij, en daarmee MIND en Stichting JIJ helpen de zorg te verbeteren?


Het gedoneerde geld zal deels naar MIND gaan, om psychische problemen bij jongeren te voorkomen door ervoor te zorgen dat het gemakkelijker wordt om over problemen te praten, maar ook door voorlichting, hulp en advies te bieden.
De andere helft van het bedrag zal naar Stichting JIJ gaan, die het in zal zetten voor onder andere het inloophuis, voorlichting en trainingen.
En je motiveert mij (extra) om zo lang mogelijk op de paal te blijven staan!

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 20 14-10-2023 | 13:18
€ 20 08-10-2023 | 20:25 Je kan het! Toppertje!
€ 5 08-10-2023 | 10:25
€ 20 07-10-2023 | 23:35
€ 10 07-10-2023 | 15:56 Topper!