Herstellen is een werkwoord

Nicole ter Morsche

( Lid van team: Stichting Zebra Voorlichting )

van totaal € 300 (0%)

Voor de zevende keer doe ik mee!

Waarom? Herstel is niet dat het altijd goed met je gaat, al is dat in de tijd dat het niet goed met me ging wél wat ik dacht.
Ik dacht: als ik herstelt ben voel ik me nooit meer rot. Als ik hersteld ben dan gaat het ‘goed met me’

Maar wat is dat eigenlijk? Goed gaan? Is dat je altijd top voelen? Blijkbaar niet. Ik kwam erachter (WAKE UP CALL) dat niemand zich altijd goed voelt. Oók niet psychisch kwetsbare mensen voelen zich vaak niet fijn of zitten een beetje in een dip.

Inmiddels weet ik wat ‘goed gaan’ inhoud. Voor mij houdt het in dat ik me meer goed voel als niet-goed. Dat ik dus vaker dagen heb dat ik lekker in mijn vel zit. Maar ook dat ik de juiste dingen doe en beslissingen neem als het even niet zo goed gaat.
HO STOP. Dus als het niet zo goed gaat, kan het nog goed gaan? Hoe zit dat dan?
Nou...ik ga een voorbeeld geven. Laatst had ik een enorm heftige week. Want ja, die heb ik ook nog steeds. Stukjes (rest)trauma zorgden voor nachtmerries en herbelevingen en daardoor was ik erg vermoeid. Mijn stemming ging omlaag en ik schoot direct in oude patronen. Geen zelfbeschadiging, no worries. Maar wel enorm hard werken, niet stil staan bij mezelf. Dat is dus een moment dat het NIET goed gaat. Hoe buig ik dat dan om?

Ik ben stil gaan staan, gaan voelen. Wat is er nu aan de hand dat ik me zo voel. En wat doe ik zelf waardoor het beter kan gaan. En wat doe ik (nog) niet maar kan ik wel gaan doen?

Conclusie? Ik moest stil gaan staan, gaan zorgen voor mezelf. Letterlijk. Stilstaan, oke wat voel ik nu, wat denk ik nu, wat ben ik aan het doen en doe ik dat goed?

Vaak hoor ik onze lotgenoten zeggen ‘eindelijk mag ik in opname dan wordt het beter’ of ‘maar mijn psycholoog doet niks’ of ‘de hulpverlening lost het niet op’. Maar, hoe klote ook. Je moet ZELF in beweging komen (of stilstaan :)) om iets te veranderen.
Anderen kunnen me 1000 keer zeggen dat ik minder moet werken, maar ik moet het zelf willen en voelen. Anderen kunnen me zeggen dat ik lief moet zijn voor mezelf maar ik moet het zelf gaan doen.

Van een boek lezen over hoe je piano moet spelen leer je geen piano spelen. Je zult het moeten DOEN
Door te oefenen, fouten te maken, nog meer te oefenen en het daardoor in je systeem te krijgen.

Ik hou van mezelf. Herstellen is een werkwoord

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer