Ik sta voor mentale gezondheid

Iemke Verstappen

( Lid van team: Zooitje ongeregeld  )

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 300 (85%)

Welkom op mijn actiepagina! Mijn naam is Iemke, 21jaar en ik doe dit jaar voor het eerst mee aan last man standing. Dit evenement vind plaats op 24 september in hartje Utrecht op Neude. We gaan proberen om met honderden mensen max 6uur lang op een paal te blijven staan, om zo te laten zien dat we met z'n allen letterlijk en figuurlijk voor een mentaal gezonde samenleving staan. Het doel is om hiermee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor MIND. Dit is een organisatie die zich inzet om de psychische gezondheid in Nederland te verbeteren. Het opgehaalde geld gaat onder andere naar projecten zoals MIND young studio, #openup, MIND young panel, MIND us en MIND young academy. 

De MIND young academy is voor mij een heel bijzonder project. MIND young academy is een project die zich inzet om psychische gezondheid bespreekbaar te maken in de klas op middelbare scholen en MBO's. Deze lessen worden gegeven door peereducators, dit zijn ervaringsdeskundige die doormiddel van hun persoonlijk verhaal het gesprek in de klas open te breken. In 3 lessen wordt er aandacht besteed aan de algemene kennis over dit onderwerp en het vergroten daarvan, het leren herkennen van psychische klachten en problemen, de weg naar (anonieme) hulp, hoe je een ander kan helpen en natuurlijk een open gesprek voeren met de jongeren over mentale gezondheid. Ik ben zelf een van de peereducators die deze gastlessen mag geven en in deze lessen mijn eigen ervaringen met psychische problemen deel. Mede daardoor is dit voor mij een bijzonder project. 

Het is zo ontzettend belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven en onszelf in te blijven zetten voor psychische gezondheid. Onwetendheid is vaak nog een reden waarom er onbegrip is voor mensen met psychische klachten en/of problemen en waardoor veel mensen nog te lang rond blijven lopen met psychische klachten. Zelf merk ik ook dat er nog te weinig over gepraat wordt. 
Door het gesprek aan te gaan, te luisteren, mijn eigen ervaringen te delen en in actie te komen hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan die bewustwording en het bespreekbaar maken van psychische gezondheid. 

Help jij ook mee? 

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 5 23-09-2022 | 14:03
€ 5 18-09-2022 | 16:00 Enorm trots op jou !!❤️
€ 5 08-09-2022 | 20:37 Trots op jou love you
€ 10 08-09-2022 | 20:26 Heel veel succes Iemke 😘💋
€ 20 08-09-2022 | 19:55 Een mooie actie voor een mooi en goed doel. Succes Iemke❤️