Zelf de pers benaderen

Vaak heeft lokale pers interesse in persoonlijke verhalen en acties, dus als jij ze benadert en vertelt dat je meedoet met Last Man Standing willen ze hier vast aandacht aan besteden! Hieronder staat een voorzetje wat je kunt gebruiken wanneer je zelf de lokale pers zoals kranten, websites, radio en TV wilt benaderen.

 

VOORBEELD E-MAIL

 

Beste redactie van <Haal dit weg en vul hier de naam van de krant, website, radio of TV-zender in>,

Hierbij wil ik graag uw aandacht vragen voor het evenement Last Man Standing, wat stichting MIND dit jaar voor de 5e keer organiseert. MIND zet zich in voor een psychisch gezonde samenleving en ik doe mee aan dit evenement. Mijn motivatie om mee te doen met Last Man Standing is omdat <Haal dit weg en Vul hier zelf je eigen motivatie in >.

Willen jullie aandacht besteden aan mijn actie voor jongeren? Ik ben beschikbaar voor een interview als jullie willen. Jullie steunen mij hiermee en vooral alle jongeren die op dit moment met hun mentale gezondheid worstelen. Heel veel dank alvast voor jullie interesse en aandacht!

Met vriendelijke groet,

<Haal dit weg en zet hier jouw naam!>

 

HET PERSBERICHT WAT JE MEE KUNT STUREN:                                                                                                

Samen staan voor de mentale gezondheid van jongeren

Op zaterdag 30 oktober 2021 organiseert Stichting MIND voor de 5e keer het evenement Last Man Standing. Dit is een uniek fondsenwervend evenement, waarbij je samen met honderden anderen 3 uur lang op een paal gaat staan!

MIND organiseert dit evenement om aandacht te vragen voor het belang van mentale gezondheid én geld op te halen om jongeren die het moeilijk hebben te ondersteunen.

Maar liefst 1 op de 4 jonge mensen worstelt met depressie, burn-out, prestatiedruk, of een eet- of angststoornis. En 40% van die jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Daarom is bespreekbaarheid, aandacht, preventie en ondersteuning juist nu heel hard nodig.

De deelnemers van Last Man Standing kunnen bij deze 5e editie meedoen op 5 verschillende locaties: in Amsterdam, Groningen, Nijmegen, Utrecht en via @Waarjijwil op een zelfgekozen locatie!

De donaties zijn onder meer voor MIND Young Academy en de MIND Young Studio. Met deze projecten, gericht op kwetsbare jongeren, verzorgen jonge ervaringsdeskundigen vanuit MIND voorlichting, preventie en ondersteuning op scholen en online.

Wil je meedoen met Last Man Standing? Ga naar www.lastmanstanding.nl en meld je aan! Doneren mag uiteraard ook!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

NOOT VOOR DE REDACTIE

Ik ben graag beschikbaar voor een interview. Hier kunt u een rechtenvrije persfoto downloaden: https://bit.ly/3F5Cp9K

Als u meer wilt weten over MIND of Last Man Standing, neem dan S.V.P. contact op met de persvoorlichter van MIND, Saskia Oskam: saskia.oskam@wijzijnmind.nl.

 

Heel veel succes topper!
Mocht je zelf nog vragen hebben over jouw deelname aan Last Man Standing, neem dan even contact op met Sabina: sabina.vissers@wijzijnmind.nl 

Persfoto Last Man Standing Persfoto LMS