Biposiviteit

Zie de MENS ipv de diagnose
van totaal € 500 (34%)

Doorbreek het stigma, alles is bespreekbaar! Kijk naar wat je wel kan en bekijk het positief!

Dit is de visie van team Bipositiviteit en na het succes van vorig jaar doen wij dit jaar weer mee aan de Last Man Standing van MIND. Wat is de Last Man Standing? Dit is een actie waarbij we 6 uur lang op een paal gaan staan, om aandacht te vragen voor mentale gezondheid op 14 oktober 2023, in hartje Utrecht. Specifiek wordt er dit jaar gevraagd om een protestbord te maken met waarvoor je staat. Zoals MIND zelf zegt: Jouw stem reikt via MIND tot in Den Haag! En die kans laten wij ons zeker niet ontnemen om de volgende boodschap uit te dragen:

ZIE DE MENS IPV DE DIAGNOSE!

Waarom deze boodschap? Omdat dit helaas nog nodig is. Wij horen van lotgenoten maar ervaren zelf ook dat je wordt gezien als de diagnose. Dit komt voor een groot deel door stigma, hardnekkige vooroordelen die bijna niet weg te krijgen zijn. Hierdoor worden mensen benadeeld op vele vlakken. Bijvoorbeeld bij vrienden, familie, werk, de overheid, huisvesting enz. Ook door geen juiste/incorrecte informatie of slechte communicatie als het over zo een gevoelig iets, de diagnose, gaat.

De diagnose zien ipv van de mens is zo verweven in de maatschappij dat er zelfs in de hulpverlening over een mens wordt gepraat of hij/zij/die de diagnose is. Het is dan ook niet gek dat mensen zichzelf gaan identificeren met de diagnose. Als je keer op keer aangesproken wordt op je diagnose.

Dat dit zo verweven zit in onze samenleving, dat mensen dusdanig worden benadeeld door de diagnose die zij hebben, dat dat anno 2023 nog steeds gebeurt maakt ons boos! Laat het in Den Haag maar in de hele maatschappij, alle lagen van de maatschappij en de gehele samenleving nou eens duidelijk worden. Ieder mens is een mens, met gevoelens, kwaliteiten, gebreken, voorkeuren enz. Mensen kunnen een diagnose hebben maar ze zijn niet de diagnose.

Wij hopen dat jij ons helpt de verweving van de diagnose en de mens uit de wereld te helpen. Steun ons dan want samen staan we sterk! Help jij ons met deze actie? Doneer dan nu! Of doe zelf ook mee en deel de actie met iedereen die je kent! Alvast veel dank voor je donatie en/of betrokkenheid.

Oja, denk jij nou, die 6 uur lang op een paal staan, dat gaan ze echt niet volhouden... Dan heb je het mis en dat hebben wij vorig jaar al bewezen met onze deelname aan de Last Man Standing 2022. Als "bewijs" hebben we een aantal foto's hiervan toegevoegd ;)

Namens ons hele team, Bipositiviteit

PS. We zouden het leuk vinden als je ons komt aanmoedigen op 14 oktober, Jaarbeursplein Utrecht (direct naast Utrecht Centraal station) Hopelijk tot dan!

Bekijk alle
€ 20 17-10-2023 | 19:01 Een prima doel, Goed gedaan!
€ 20 13-10-2023 | 20:42
€ 15 11-10-2023 | 16:01 Veel succes!
€ 15 11-10-2023 | 15:58 Veel succes!
€ 10 20-09-2023 | 10:45
Bekijk alle

Onze protestborden zijn af!

07-08-2023 | 17:17 Onze protestborden zijn af! Daarmee maken wij ook officieel bekend waar wij voor gaan staan:ZIE DE MENS IPV DE DIAGNOSE
Lees meer