Labyrint-In Perspectief

Wij staan 3 uur lang voor meer aandacht voor parentificatie!

Nog te gaan

van totaal € 4.000 (32%)

Op zaterdag 30 oktober doen wij mee met Last Man Standing! Dit jaar wil ons team specifiek aandacht vragen voor het thema parentificatie. Een van onze teamleden, Vincent Sparreboom, is namelijk bezig met de film 'At the feet of my mother', waarmee hij parentificatie zichtbaar wil maken a.d.h.v. familie-opstellingen. 

Kinderen zijn van nature loyaal aan hun ouders. Ze hebben immers hun leven aan hen te danken. Maar wat als ouders hun rol als ouder niet (volledig) kunnen vervullen? Het kind voelt de tekorten van de ouder vaak haarfijn aan, en gaat dan voor de ouder zorgen. Zo ontstaat parentificatie: een omgekeerde ouder-kind relatie. 

Parentificatie kan ontstaan in allerlei situaties; bijvoorbeeld als een van de ouders een verslaving of psychische kwetsbaarheid heeft. Soms is er sprake van letterlijke zorg van het kind voor de ouder, soms zorgt een kind alleen op emotioneel vlak voor de ouder. Er is altijd sprake van aanpassing van het kind naar de behoeften van de ouder.

De zorgrelatie die geparentificeerde kinderen ontwikkelen in hun jeugd beïnvloed alle relaties die ze in hun volwassen leven aangaan. Door de hypergevoelige "voelsprieten" die ze hebben ontwikkeld zijn ze constant afgestemd op de emoties van de ander, en vinden het vaak moeilijk om voor zichzelf op te komen en hun eigen behoeften aan te geven. 
 
Met de film wil Vincent een bijdrage leveren aan de maatschappelijke agendering van parentificatie en KOPP/KOV.  Als familie-naasten organisatie dragen wij dit project dan ook een warm hart toe! Van het geld dat we ophalen gaat 50% naar MIND en 50% naar de film van Vincent. 
 
Help jij ons met deze actie? Doneer dan nu! Alvast veel dank voor je donatie en/of betrokkenheid! 
 
Lieve groet, Team Labyrint-In Perspectief 

 

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 20 23-10-2021 | 18:28
€ 25 22-10-2021 | 19:27
€ 15 22-10-2021 | 11:10
€ 15 22-10-2021 | 09:23 Ik vind het een mooi doel. Zoveel kinderen doen zonder dat ze het weten aan parentificatie. Van dichtbij heb ik het gezien in scheidingen. Het is een veel te zware taak voor een kind. Zie dat maar eens los te schudden als je volwassen bent. Jij maakt hier een film over, zodat meer mensen dit herkennen. Zodat het kind wordt ondersteund en dat de ouder hulp krijgt. Top van je. Veel succes in je werk, en met het Helen van jezelf.🍀🍀🍀
€ 15 21-10-2021 | 22:28