Dumbledore’s Army 2021

“Happiness can be found, even in the darkest of times"

Nog te gaan

Normal ab331d9bdd623733eecef9c85f346000a7b7716e
van totaal € 2.500 (0%)

"If one only remembers to turn on the light" Albus Dumbledore

Wij zijn Dumbledore's army. Een groep vrienden die elkaar kent van werken in de bioscoop. We zien hoe, veel stress, pijn, moeite & verdriet, psychische problemen met zich mee brengen. We zien dit bij team genoten, collega's, Klasgenoten, vrienden & familie, of bij ons zelf. We kennen de last die het met zich mee draagt, het taboe en gevoel, verdriet en frustatie.

En dat is de reden dat wij dit jaar mee willen doen en ons steentje willen bijdragen, door meer awareness te krijgen voor de psychische problemen onder jongeren.

We hebben in onze vrienden groep het volgende, we vragen aan iemand hoe het met die persoon gaat.

"Hoe gaat het met je?" waarop we allemaal het zelfde reageren "goed" om vervolgens te vragen

"Hoe gaat het nou echt met je?" en we weten allemaal dat die laatste vraag er aan komt, en met die laatse vraag dringen we net wat meer door bij elkaar, weten we van de ander dat ze iets denken te zien of weten dat het wat minder goed gaat. Dus vraag eens aan iemand in je omgeving 'hoe het nou echt' met ze is.

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.