Together we CAN!

Phaedra Biemans
van totaal € 250 (30%)

Ik hoor al een aantal jaar dat de wachtlijsten in de GGz langer worden. Ik heb zelf ervaren hoe het is om van het kastje naar de muur gestuurd te worden. Ik weet hoe het voelt als elke dag een gevecht is, alsof er geen licht meer is in het leven. Ik weet hoe frustrerend het kan zijn als je zélf om hulp vraagt -als je dingen voorstelt die zouden kunnen werken- maar de hulp niet krijgt omdat het niet bestaat, niet passend zou zijn of omdat er ellenlange wachtlijsten zijn.

Ik kan je zeggen hoe het voelt als zoiets een langere periode duurt. Het is eenzaam, beangstigend en verdrietig. Het maakte mij nog somberder. De wereld om je heen wordt steeds kleiner, je vriendenkring neemt afstand, mensen vermijden de vraag hoe het met je gaat. Allemaal omdat het bespreekbaar maken van mentale gezondheid een taboe is. Nog steeds, wil ik bijna zeggen want zo gaat het al jaren. Ik weet niet beter.

Het is belangrijker dan ooit om dit taboe te doorbreken; er zijn in Nederland gemiddeld 5 mensen per dag die overlijden door suïcide. Dat is te veel en dat moet veranderen. Iets wat kan door eerder bespreekbaar te maken waar iemand tegenaan loopt, zonder een reactie van onbegrip of zonder oordeel te vellen over iemands verhaal. Daarvoor is het ook belangrijk dat de wachtlijsten gaan verdwijnen en dat de zorg individueler wordt. Niemand is hetzelfde en voor iedereen werken andere dingen. Als hulpverlener is het dan ook belangrijk om te kijken naar het individu en niet standaard volgens het boekje te werken.

Door mee te doen aan MIND Last Man Standing hoop ik aandacht te vragen voor de problemen binnen de Geestelijke Gezondheidszorg in Nederland. Zodat er hopelijk iets anders gaat gebeuren. Want alleen samen kunnen we dit probleem oplossen.

Samen met honderden anderen ga ik 6 uur lang op een paal staan op zaterdag 14 oktober. Dit doe ik om zoveel mogelijk geld op te halen voor MIND, die zich inzet om mensen met psychische klachten te ondersteunen. Sta jij achter me? Doneer dan nu. Elke bijdrage, groot of klein, draagt bij aan een groter geheel.

TOGETHER WE CAN!

Liefs, Phaedra

€ 250 opgehaald

€ 500 opgehaald

€ 1.000 opgehaald

Eerste donatie ontvangen

10 donaties ontvangen

25 donaties ontvangen

50 donaties ontvangen

Een blogbericht geplaatst

Toon meer
Bekijk alle
€ 10 03-08-2023 | 21:54 Ben trots op jou lieve Phaedra! Yes you can!😉❤️❤️ Strijder💪🏻💪🏻❤️
€ 15 01-08-2023 | 13:31 Lievelieve Phae ik ben echt onwijs trots op jou❤️ En super stoer dat je mee gaat doen!
€ 50 30-07-2023 | 15:41