Ik ben toch niet gek?

Saskia Lagerwaard

( Lid van team: Stichting JIJ )

Nog te gaan

Normal f9c9fe74c36a0ffdc7c9c6db5bbec34efb2a8c44
Qr
van totaal € 250 (10%)

Psychische stoornis…wat een rotwoord….alsof ik psychisch gestoord ben. Gek dus. Van het padje. Niet goed snik. Een steekje los.

Lotgenotencontact…ook zo’n woord waar ik de kriebels van krijg. Net of dat als je een tijdje ‘van dat padje’ bent, dat dit voor altijd jouw lot is.

Ja, misschien was ik wel een tijdje uit balans. Laten we het wat vriendelijker noemen. Dat maakt de drempel om er wat aan te doen al een stuk kleiner in elk geval.

Ik had een eetstoornis. Nee, niet anorexia. Er bestaan nog vele andere varianten van ‘uitlaatkleppen’. En die groep is overigens vele malen groter dan je denkt. Maar is minder zichtbaar op televisie. Ik had boulimia. Acht jaar lang. En ja, inmiddels 25 jaar hersteld. Dus al weer een tijd ‘op het padje’. Hoe? Niet door stil te zitten, maar door zelf aan de slag te gaan, met steun van anderen.

GGZ; geestelijke gezondheidszorg. De meeste kinderen starten hun leven ‘geestelijk gezond’. Zorgvernieuwing ligt voor mij ook vooral in het verschuiven van de aandacht in Nederland naar het startpunt waarop jongeren ‘uit balans’ raken in plaats van het ‘repareren’ van ‘psychische stoornissen’, zoals verslavingen, eetstoornissen, angststoornissen, burn out, een laag zelfbeeld, etc.

Hoe dan? Daar wil ik graag verder over nadenken en over praten. Ik vind het dus belangrijk dat we de komende generatie geestelijk gezond kunnen laten opgroeien. En daarom doe ik mee met het team van Stichting JIJ aan Last Men Standing. Steun je ons? Dat zou fantastisch zijn! Samen kunnen we zoveel bereiken!

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 25 11-11-2020 | 15:46