You can do it!

Natalie Vogel

( Lid van team: Stichting JIJ )

Nog te gaan

Qr
van totaal € 1.000 (52%)

Dit jaar doe ik voor de 3e keer op rij mee aan Last Man Standing

Het eerste jaar was écht fantastisch! We hebben toen 6 uur op een paal in het water gestaan. Aangemoedigd door ons JIJ-team aan de kant. Het was een bijzondere ervaring, die we dat jaar daarop nogmaals wilde meemaken. Helaas was het door de corona omstandigheden niet mogelijk om met alle teams bij elkaar te komen. Hierdoor hebben we met ons JIJ-team 3 uur lang op een stoel in het JIJ-huis gestaan, samen met alle 500 andere mensen die we live via ZOOM vanuit hun eigen huis zagen. Dit jaar zijn we weer van de partij, en gaan we er met ons team weer een super dag van maken!

Waarom doe ik mee?                                   

Net als voorgaande jaren, wil ik mij inzetten voor jongeren met psychische problemen. Juist NU is aandacht, hulp en ondersteuning echt heel hard nodig. Maar liefst 4 van de 10 jongeren met psychische klachten durft hier niet over te praten. Wij willen geld ophalen om zowel MIND als onze eigen stichting te steunen. Vanuit MIND halen we geld op voor het mogelijk maken van voorlichting, preventie en ondersteuning ten behoeve van kwetsbare jongeren. Bij stichting JIJ gebruiken we het geld om ons aanbod te verbeteren/ te verbreden. Zonder financiële bijdrage van fondsen, gemeente, sponsoren en individuele donadeurs, kan stichting JIJ niet voorbestaan. 

Update: bovenstaande tekst heb ik algemeen geschreven, maar ik wil hier graag nog wat aan toevoegen. De reden dat ik ga staan, is om het taboe rondom psychische problemen te doorbreken. Het voelt dan ook suf, dat ik zelf  niks geschreven heb over mijn eigen (verleden van) psychische problemen. Dat zegt denk ik ook wel iets. Zelfs voor mij voelt de drempel soms nog hoog is, terwijl ik als ervaringsdeskundige werk. Ik heb vaak ervaren hoe het is om niet volledig mee te kunnen doen in de maatschappij. Mijn angst, somberheid en eetproblemen hebben ervoor gezorgd dat ik mentaal ziek was. Het zware aan mentaal ziek zijn, is dat het zich van binnen afspeelt, terwijl het van buiten goed lijkt te gaan. Door de jaren heen leer je dat verbergen, omdat het uiten van wat er écht speelt, nog veel moeilijker is. Ik heb momenten gehad waarin ik dacht dat het niet meer beter zou worden. Maar toch ben ik de strijd aangegaan. Die strijd in mijn hoofd ga ik nog steeds regelmatig aan maar ik probeer het te zien als deel van mij. Een deel waar ik mee moet leren omgaan, en moet accepteren. Wat ik voor die acceptatie terugkrijg is heel veel nieuwe kansen. Ik kan weer naar de toekomst kijken en zien wat er wél mogelijk is. Ik heb geleerd om naar mezelf te luisteren te doen waarvan ik denk dat goed voor mij is. Regelmatig sta ik stil bij wat ik al bereikt hebt, en vier ik dat ik deze stappen zelf heb gezet. Hoe uitzichtloos de situatie soms ook kan lijken, je hebt altijd een kracht in je, die sterker is dan de negatieve gedachtes. Ik wéét dat ook JIJ het kan! 

Wat is stichting JIJ?                         

Stichting JIJ is een vrijwilligersorganisatie en biedt ervaringsdeskundige ondersteuning aan iedereen in Nederland die zelf of in zijn/haar omgeving te maken heeft met een eetprobleem of eetstoornis. Door zelfhulpgroepen, individuele begeleiding, activiteiten, voedingsadvies of gewoon een luisterd oor in ons inloophuis, proberen we mensen te helpen in hun weg naar herstel. Heb je pas net problemen met eten of worstel je al jaren? Bij ons ben je welkom. 

Al 3 jaar zet ik mij in als vrijwilliger bij de stichting. Het voelt nog steeds als een thuis voor mij. Ik vind het fijn dat ik met mijn ervaringen mensen kan ondersteunen. Mijn collega's zijn stuk voor stuk mensen die zich 100% inzetten voor de stichting. Ik heb veel warme mensen leren kennen, en hoop dat ik nog lang deel mag uitmaken van deze fantastische groep! 

Help je ons andere mensen helpen? Doneren zou super zijn! Het delen van dit bericht op sociale media wordt ook erg gewaardeerd. 

 

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 5 27-05-2021 | 15:58 Succes!!!
€ 150 26-05-2021 | 19:09
€ 8 26-05-2021 | 08:41
€ 20 26-05-2021 | 08:35
€ 5 26-05-2021 | 08:16