Ik ga 3 uur voor psychische gezondheid staan!

Kassandra Goddijn

Nog te gaan

Qr
van totaal € 1 (1100%)

Lichamelijke en psychische gezondheid

Lichaam en geest gescheiden? Geloof het maar niet! Goed zorgen voor ons lichaam is essentieel voor onze psychische gesteldheid. Als ik me een dag niet kan wassen, voel ik me doodongelukkig. Net zo belangrijk is het om psychisch voor onszelf te zorgen. Dat heeft direct invloed op hoe we ons fysiek voelen. Op tijd stoom afblazen voorkomt hoofdpijn. En als je batterijtje leeg is: even goed lachen - of juist huilen - samen met iemand anders maakt dat je er weer tegenaan kan. 
Wie zijn boerenverstand gebruikt, weet dat lichaam en geest in directe wisselwerking staan met elkaar. 
We leren allemaal van kleins af aan om dagelijks ons lichaam te verzorgen. Wassen, eventuele wondjes ontsmetten, goed eten en slapen. Wat gek eigenlijk dat niemand lijkt te weten hoe dagelijkse psychische verzorging werkt. Dagelijkse fysieke én psychische verzorging zijn essentieel voor een gezonde geest in soepele wisselwerking met een gezond lichaam.

 

Er is véél te weinig aandacht voor psychische gezondheid

Daarom doe ik op zaterdag 30 oktober mee met Last Man Standing. Dit is een actie waarbij ik drie uur lang, samen met een heleboel anderen, op een verhoging ga staan om aandacht te vragen voor psychische gezondheid. Op de kade van het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam. Ik ga letterlijk èn figuurlijk staan voor een psychisch gezonde samenleving. Datzelfde doe ik in mijn dagelijkse leven en werk. Ik ben auteur van het boek 'Van taboe naar traumabewust' dat over psychische gezondheid gaat, niet alleen persoonlijk, maar maatschappij breed. En ik werk al jaren als ervaringsdeskundige coach, ik begeleid volwassenen die zijn opgegroeid met ouders met psychische problemen (KOPP/KOV). Mijn website is www.koppcoaching.nl

 

We zijn niet alleen een lichaam 

Mijn doel is om hiermee zoveel mogelijk aandacht te genereren voor het onderwerp psychische gezondheid. Zodat we dat met zijn allen net zo belangrijk gaan vinden als lichamelijke gezondheid. Aandacht voor lichamelijke gezondheid vindt iedereen super vanzelfsprekend. Zo vanzelfsprekend dat we onze maatschappij ontwrichten vanwege een besmettelijk virus. Begrijp me niet verkeerd, een dodelijk virus moet bestreden worden. Maar laten we het wel een beetje in proportie blijven zien. Wie denkt er aan de psychische gevolgen van deze maatregelen? We zijn niet alleen een lichaam!

Help jij mij met deze actie? Doe mee en deel de actie met iedereen die je kent!
Als je wilt, mag je ook doneren. Jouw donatie komt ten goede aan MIND, die zich inzet voor een psychische gezonde samenleving.

Alvast veel dank voor je betrokkenheid en/ of je donatie! <3

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 11 27-07-2021 | 11:32